Middelfart kommune - workshop om mobilisering af frivillige"Workshops bliver ofte noget kunstigt noget, men her var det krydret med viden og konkrete idéer til at fange potentielle frivilliges interesse. Det var rigtig godt",
deltager på workshoppen.

 
Mobilisering af frivillige i lokalsamfundet er en svær ting. Og det bliver ikke desto mindre vigtigt at gøre det godt, når man som i de små byer, er fuldstændigt afhængige af frivillige kræfter til at sikre aktivitet og liv i byen. Derfor bad Middelfart Kommune os om at hjælpe lokaludvalgene med at blive bedre til at mobilisere frivillige. Det kræver, at der tænkes nyt, og af og til på hovedet.
 
Vi afholdt derfor en workshop for lokaludvalgsmedlemmerne, hvor vi uddelte smækkys og kærestebreve. Ikke for at skubbe gang i deres kærlighedsliv, men for at illustrere, at frivillige hænder skal behandles med taknemmelighed. Vi foreslog medlemmerne at tænke i nye baner, såsom at drikke borgerkaffe med potentielle frivillige og kommunikere på nye måder, via nye medier.
 

 
Som antropologisk virksomhed har vi specialiseret os i at sætte os i andre menneskers sted – og det er netop hvad mobilisering af frivillige handler om; at finde ud af, hvad der motiverer og fastholder frivillige. Fra workshoppen gik 80 lokaludvalgsmedlemmer med fornyet håb og energi. Vi glæder os til at følge dem, og forhåbentligt se dem uddele et smækkys eller to til deres frivillige.

 

VI ARBEJDER MED FN’s VERDENSMÅL – for bæredygtig udvikling

 

 

 

 

 

 

Delmål 11.a: Styrk god national og regional byplanlægning
Delmål 11.3: Gør byerne inkluderende og bæredygtige

VIL DU HØRE NÆRMERE?

Om det konkrete projekt eller vores arbejde med at udvikle skræddersyede workshops generelt? Så ring eller skriv til Naboskabs partner Hanne Hjorth (M: + 45 28 11 75 96, E: hh@naboskab.dk)