VORES HISTORIE

Naboskab blev grundlagt af Hanne og Kristoffer i 2014, og det skete ærligt talt ved lidt af et tilfælde. Vores iværksætterrejse begyndte med deleøkonomi blandt naboer, hvor vi satte fysiske skabe op i boligforeninger. Skabene gjorde det muligt for naboer at dele værktøj, cykelpumper, køkkengrej og meget mere - ting, som optager plads i hjemmet, men kun sjældent bliver brugt. F.eks. fandt vi ud af, at en boremaskine i gennemsnit kun bliver brugt 12 min. i hele dens levetid. Ideen var, at man både kunne spare penge, plads og CO2 - og samtidig komme hinanden ved. 

 

Ret hurtigt begyndte vi også at lave bytteskabe og offentlige byttestationer, så borgere på tværs af byen kunne bytte med hinanden. I den forbindelse undersøgte vi brugernes adfærd for at finde ud af, hvorfor og hvordan de brugte platformene. Vi evaluerede blandt andet en række byttestationer på Vesterbro for Københavns Kommune og lavede anbefalinger til kommunens fremadrettede arbejde med deleøkonomi og bytte.

 

 

 

I 2017 besluttede vi os for at udfase vores fysiske skabe og gå all in på at lave det, som vi virkelig er dygtige til og brænder for - nemlig at undersøge, forstå og påvirke menneskers adfærd i en bæredygtig retning. Men vores vision er den samme: Vi vil skubbe på for grøn omstilling i alt, hvad vi gør. Og navnet Naboskab er det samme, fordi det dagligt minder os om, hvor vi kommer fra.

 

Artikler om bytteskabene:

Smart deleøkonomi: Har din boligforening et 'Naboskab'? (2016) - TV2/Lorry

Trend-ekspert: Unge er nærmest radikaliserede, når det gælder deleøkonomi (2016) - DR.dk

Generation grøn og hverdagsbekvem (2016) - Information