Endnu en boligforening går ind i kampen om grøn omstilling!

Endnu en boligforening går ind i kampen om grøn omstilling!

I Vendsysselhus har beboerne og bestyrelsen taget en række beslutninger om at blive en mere miljøbevidst boligforening. De har blandt andet fået installeret solceller og regnvandsopsamling de sidste par år. I oktober fik Vendsysselhus så også et Naboskab, hvor beboerne kan dele værktøj, køkkenmaskiner og meget mere. Udstyret er leveret af Naboskab, der også står for at vedligeholde og reparere eventuelt ødelagt udstyr. På den måde slipper beboerne og bestyrelsen for at bekymre sig.

2-2

 

 

1-2

Søndag d. 9 oktober kl. 14 var der indvielsesfest for Naboskabet, og mange interesserede beboere var mødt op. Her var der enighed blandt beboerne om, at det er billigere og bedre for miljøet at dele visse ting, fremfor at eje dem hver især. Nu behøver hver enkelt beboer ikke længere investere i dyrt hverdagsudstyr.

Mens der blev serveret snacks og drikkevarer blev beboerne introduceret til Naboskabet og fik en introduktion i, hvordan man ved hjælp af en nøglebrik eller en app på sin mobiltelefon hurtigt og enkelt får adgang til skabet døgnet rundt. På den måde kan man dele ting sikkert og nemt med hinanden.

Deling af ting er ikke kun bedre for miljøet, men kan samtidig skabe mere fællesskab i foreningen. Hvilket kun blev bekræftet hos Vendsysselhus, da beboerne allerede i løbet af indvielsesfesten begyndte at tale om, hvordan Naboskabet kunne starte noget socialt i foreningen. F.eks. kunne man indrette hele skuret med Naboskab til et fællesområde med madklub, fællesaktiviteter og opbevaring af større fælles ting.

 

3-2

 

Vendsysselhus er det 10. Naboskab, der søsættes som del af Naboskabs store projekt om deling i boligforeninger i Københavnsområdet. Målet er, at alle boligforeninger i Danmark skal have et Naboskab, der passer til netop dem. På den måde kan vi sammen for alvor sætte skub i en grøn omstilling gennem deling i lokale fællesskaber.

Er Naboskabs deleløsninger også noget for din boligforening? Vi kommer gerne ud og besøger jeres forening. Sammen kan vi finde den løsning, der passer bedst til jeres forening

Læs om vores Naboskabe, eller kontakt os og hør mere.