Nye deleøkonomiske løsninger til fremtidens udfordringer

Nye deleøkonomiske løsninger til fremtidens udfordringer

Naboskab har over flere måneder deltaget i Projekt Deleby, der er skabt i fællesskab mellem Realdania, Dansk Arkitektur Center og Grøn Omstillingsfond. Nu er forløbet slut, og vi kigger tilbage på nogle spændende måneder og samler op.

img_2930-1

Tilbage i foråret 2016 lancerede Dansk Arkitektur Center et stort forløb for danske,  deleøkonomiske virksomheder, og her var Naboskab selvfølgelig med fra start. Deleby er et videns- og formidlingsprojekt, der sætter fokus på, hvordan deleøkonomi kan bidrage til at skabe bedre byer: Hvordan kan vi løse de stigende trafikpropper? Hvordan udnytter vi de tomme byrum bedre? Og hvordan kan vi dele flere ressourcer mellem byens borgere?

Naboskab har igennem hele projektet bidraget med løsninger omkring bedre deling af ressourcer mellem byens borgere. Vores løsninger forebygger nemlig unødvendigt forbrug og optimerer deling mellem mennesker – ikke blot i det offentlige rum, men også på biblioteker og i private boligforeninger. Her er nogle af de aktiviteter, som Naboskab deltog i i løbet af projekt Deleby:

  • En deletour: Vi besøgte Sønderborg, Lejre, Slagelse, Nyborg, Middelfart, Frederikssund og Københavns Kommune og fortalte om vores Naboskabe, Bytteskabe og Byttestationer.
  • Vi deltog i en debat på Folkemødet 2016 med bl.a. Københavns Overborgmester, Frank Jensen, Partner i GoMore, Søren Riis og Lejres tidligere borgmester, Mette Touborg.
  • Vi holdt oplæg om Naboskab i Politikens Hus og på Rådhuspladsen.
  • Vi deltog i seks dages innovationsforløb om udvikling, marketing og kommunikation.

 

img_7386

 

I løbet af projektet har Naboskab lært en masse, og bl.a. arbejdet med Community Management, hvor man strategisk arbejder med at inkludere sine brugere. På den måde er Naboskab blevet endnu bedre til at styrke fællesskaber via deling.

Via projektet har Naboskab lavet samarbejder med både Københavns, Frederiksberg og Lejre Kommune, og flere er på vej. Er du interesseret i deleøkonomi og i, hvilket potentiale Naboskabs løsninger kan få for din kommune så kontakt Naboskab. Vi er altid klar på at dele ud af vores viden. Du kan også læse mere om projektet i den endelig rapport om danske, deleøkonomiske initiativer, der blev udgivet i starten af december.

Kunne du tænke dig at følge med i den deleøkonomiske dagsorden er der i forbindelse med projektet blevet stiftet et helt nyhedsmedie kun dedikeret til deleøkonomi - nemlig delebyer.dk.