Affaldsspil til undervisning om cirkulær økonomi i Frederiksberg Kommune

Et godt og meget let tilgængeligt spil
(Anne Mette Thorup, Projektleder i Frederiksberg Kommune)

 

Vi har - for Frederiksberg Kommune - udviklet spillet Affaldets Cirkler. Spillet er et dialogspil, hvor børn fra ca. 8 år lærer om bæredygtighed og affaldets vej fra indkøb over forbrug til genbrug, genanvendelse og energiudvinding. Med sit simple design gør spillet cirkulær økonomi og affaldets kredsløb letforståeligt. Spillet er oplagt undervisningsmateriale til skoler og SFO'er, idet det lægger op til refleksion over forbrug og ressourcer.

 

Læs mere om og download spillet her.

 

VI SKAL INVOVLERE DEN YNGRE GENERATION
Hvis vi skal løse klimaudfordringen, er der behov for, at den yngre generation lærer at forstå konsekvenserne af vores forbrug, affald og handlinger. Derfor har Frederiksberg Kommune ansat genbrugsguider til at besøge skoler og SFO'er for at lære børn om affald og ressourcer. Det kræver læringsredskaber, som på én gang gør læringen sjov og udbytterig for eleverne og nem for genbrugsguiderne. Affaldets Cirkler er netop sådan et redskab. Spillet er udviklet i samarbejde med Frederiksberg Kommune og genbrugsguiderne, som nu har det i deres redskabskasse.

 

CIRKULÆR ØKONOMI ER OGSÅ FOR BØRN
Affaldets Cirkler er udviklet med en antropologisk og brugerorienteret tilgang, der fokuserer på at gøre cirkulær økonomi forståeligt for børn og unge. Gennem vores arbejde med affaldssortering på skoler og test af spillet med børn, har vi opbygget en forståelse for børnenes viden og interesse, som er inkorporeret i designet.

 

FÅ AFFALDSSPILLET SOM BRÆTSPIL
Skal din skole, kommune, organisation eller genbrugsplads have fingrene i en trykt udgave af affaldsspillet? Og vil I uddannes til at være  gamemasters? Så hiv fat i spiludvikler Sofiesd@naboskab.dk.

 

VI ARBEJDER MED FN’s VERDENSMÅL – for bæredygtig udvikling

 

 

 

 

 

Delmål 4.7: Undervis i bæredygtig udvikling og verdensborgerskab

Delmål 12.2: Brug og håndter naturressourcer bæredygtigt

Delmål 12.5: Reducer affaldsmængden betydeligt

Delmål 12.8: Udbred forståelse for bæredygtig livsstil

Delmål 13.3: Opbyg viden og kapacitet til at imødegå klimaforandringer

 

VIL DU HØRE MERE?

... Om det konkrete projekt eller vores arbejde med cirkulær økonomi og undervisning generelt? Så ring til partner og medstifter Hanne Hjorth (M: + 45 81 52 32 81).