Affaldsspil til undervisning om cirkulær økonomi i Frederiksberg Kommune

Et godt og meget let tilgængeligt spil
(Anne Mette Thorup, Projektleder i Frederiksberg Kommune)

 
Vi har for Frederiksberg Kommune udviklet spillet Affaldets Cirkler. Spillet er et dialogspil, hvor børn fra ca. 8 år lærer om bæredygtighed og affaldets vej fra indkøb over forbrug til genbrug, genanvendelse og energiudvinding. Spillet giver med sit simple grafiske design en intuitiv forståelse for cirkulær økonomi og affaldets kredsløb. Spillet er oplagt undervisningsmateriale til skoler og SFO'er, idet det lægger op til refleksion over forbrug og ressourcer.
 
VI SKAL INVOVLERE DEN YNGRE GENERATION
Hvis vi skal løse klimaudfordringen, er der behov for, at den yngre generation lærer at forstå, hvilke konsekvenser vores forbrug, affald og handlinger har for miljøet. Derfor har Frederiksberg Kommune ansat genbrugsguider, der besøger skoler og SFO'er for at lære børn om affald og ressourcer. Det kræver læringsredskaber, som på én gang gør læringen sjov og udbytterig for eleverne og nemt for genbrugsguiderne. Affaldets Cirkler er netop sådan et redskab og er blevet udviklet sammen med Frederiksberg Kommune og genbrugsguiderne, så det nu er blevet del af deres redskabskasse.
 
HØR NÆRMERE OM AFFALDSSPILET 
Affaldets Cirkler er desuden udviklet gennem en antropologisk og brugerorienteret tilgang, der fokuserer på at gøre cirkulær økonomi forståeligt for børn og unge. Gennem vores arbejde med affaldssortering på skoler og test af spillet med børn, har vi opbygget en forståelse for børnenes viden og interesse, som er inkorporeret i designet. Skal din skole/kommune/organisation eller andet have fingrene i et affaldsspil? Så kontakt partner og medstifter Hanne Hjorth (M: +45 81 52 32 81).
 
LÆS MERE OM SPILLET HER
 
TIP: Alle folkeskoler i Frederiksberg Kommune kan gratis bestille et besøg af genbrugsguiderne. Læs mere her.
 
VI ARBEJDER MED FN’s VERDENSMÅL – for bæredygtig udvikling

 

 

 

 

 

 

Delmål 4.7: Undervis i bæredygtig udvikling og verdensborgerskab

Delmål 12.2: Brug og håndter naturressourcer bæredygtigt

Delmål 12.5: Reducer affaldsmængden betydeligt

Delmål 12.8: Udbred forståelse for bæredygtig livsstil

Delmål 13.3: Opbyg viden og kapacitet til at imødegå klimaforandringer

 

VIL DU HØRE NÆRMERE?

Om det konkrete projekt eller vores arbejde med cirkulær økonomi og undervisning generelt? Så ring til partner og medstifter Hanne Hjorth (M: + 45 81 52 32 81).