Adfærdsanalyse og deleløsning til boligforening

A/B Vendsysselhus er en andelsforening i Vanløse, der har sat fokus på enerigioptimering, regnvandsopsamling og gjort en indsats for kildesortering og renovationsordning. Miljøindsatser sker bedst i fællesskab og derfor har Naboskab hjulpet A/B Vendsysselhus med at styrke deres fællesskab og miljøprofil. Naboskab opsatte et "Naboskab" og foretog et adfærdsstudium med beboerne i A/B Vendsysselhus angående deres motivationer og barrierer for nye fællesskabende og deleøkonomiske initiativer.

Naboskabet blev opsat i et skur i gården, hvor beboerne nu har fælles adgang til værktøj, haveting, køkkenudstyr og meget mere. Derudover har vi stået for at facilitere et event i foreningen, der har samlet beboerne omkring miljø og deling af ressourcer. Det er især blevet fremhævet at et Naboskab til deling af ressourcer kan hjælpe med at sænke de økonomiske omkostninger ved at bo i andelsbolig, idet alle ikke behøver eje hver deres, stiksav, ismaskine, boremaskine m.m.

VI ARBEJDER MED FN’s VERDENSMÅL – for bæredygtig udvikling

 

 

 

 

 

Delmål 11.6: Den deleøkonomiske løsning  hjælper til at reducere den negative miljøbelastning pr. beboer i boligforeningen.
Delmål 12.5: Reducerer affaldsgenereringen igennem forebyggelse og direkte genbrug mellem naboer.
Delmål 12.8: Kommunikation til beboerne med viden om bæredygtig udvikling og livsstil i harmoni med naturen.

VIL DU HØRE NÆRMERE?
Om det konkrete projekt eller vores arbejde med test og implementering af deleøkonomiske initiativer? Så ring til direktør Kristoffer Ravnbøl (M: +45 28 11 75 96).