Om os

Naboskab arbejder med nye innovative løsninger, der gør det nemmere og smartere at dele, bytte, genbruge og genanvende vores ting. Vi har et stærkt fokus på fællesskaber og tager udgangspunkt i lokale menneskers behov og indsigter. Vi samarbejder med både kommuner, biblioteker, boligforeninger og borgere om spændende projekter, der styrker lokale fællesskaber og byrummet gennem deleøkonomi, byudvikling, Naboskabe, byttestationer og sociale aktiviteter. Vi er drevet af en vision om at skabe et bæredygtigt samfund baseret på stærke sociale og lokale fællesskaber.

Baggrund

Naboskab blev stiftet i København i marts 2014. Idéen med Naboskab opstod fordi vi ofte stod og manglede ting som fx værktøj, køkkenmaskiner, sportsudstyr m.m, men ikke havde råd eller lyst til at forbruge på unødvendig vis. Derfor tænkte vi, at det var smartere, billigere, godt for miljøet og bedre at dele det med sine naboer.


Ved den anerkendte DANSIC-konference 2014 blev Naboskab blandt 12 sociale og miljømæssige idéer tildelt førstepræmien som den mest innovative og bæredygtige idé. Det blev starten på Naboskab og vores arbejde med deling af ressourcer, stærkere fællesskaber blandt naboer og grøn omstilling.

Team

Hanne Hjorth Jensen

Hanne Hjorth Jensen

Partner og medstifter
hh@naboskab.dk
Tlf. 81 52 32 81

Hanne er uddannet i statskundskab ved Københavns Universitet og er den daglige drivkraft i Naboskab med det strategiske overblik. Hanne trækker på sin tidligere erfaring med fundraising og udviklingsarbejde og sørger for at Naboskab konstant er i udvikling og bevægelse..

Kristoffer Ravnbøl

Kristoffer Ravnbøl

Partner og medstifter
kr@naboskab.dk
Tlf. 28 11 75 96

Kristoffer har en master i Antropologi ved Københavns Universitet og arbejder med Naboskabs undersøgelser og metodeudvikling. Kristoffers ekspertise ligger i at forstå andre menneskers behov og opfattelser og til at omsætte brugerindsigter til konkret viden og rådgivning.
.

Nanna Winther

Nanna Winther

Design ingeniør
nw@naboskab.dk
Tlf. 71 18 17 07

Nanna har en bachelor i bæredygtigt design, fra Aalborg Universitet. Nanna undersøger hvad der sker i rummet hvor et designet produkt eller system møder aktørerne der bruger det. Nannas opgave er at kortlægge og optimere skabenes design, produktion og brug.

Signe Rudå

Signe Rudå

Byplanlægger
sr@naboskab.dk
Tlf. 61 27 88 33

Signe er kandidatstuderende på Aalborg Universitet i By, Bolig og Bosætning, og arbejder deltid hos Naboskab. Gennem uddannelsen interesserer Signe sig for hvordan byen skabes af mennesker og hvordan de sociale møder opstår og knyttes i byen. Signes opgave er at stå for udvikling af projekter i byrummet og foretage brugerundersøgelser

Hold dig opdateret med nyheder fra Naboskab. Vi udsender et nyhedsbrev ca. en gang i kvartalet.