BYTTESTATION PÅ VESTERBRO

I Danmark smider vi rigtig mange gode og brugbare ting ud. Vi har europarekord i affald. Den gennemsnitlige dansker smider 9kg affald ud om ugen. I den forbindelse har Københavns Kommunes Teknik og Miljøforvaltning, lokaludvalget Kongens Enghave og Vesterbro Områdefornyelse startet projekt "Vesterbyt". Visionen bag projektet er at øge andelen af direkte genbrugte ting på Vesterbro.


Naboskab fik til at opgave at opsætte en stor byttestation som pilotprojekt. Byttestationen blev opført centralt på Vesterbro i krydset mellem Dybbølsgade, Sønder Boulevard og Saxogade. Naboskab har udformet og designet byttestationen og den er blevet bygget og konstrueret primært i genbrugsmaterialer.

 

Ved at være gratis og åbent tilgængeligt døgnet rundt, kan alle være bedre til at bytte ting, i stedet for kun at købe nyt, og dermed bidrage til et mere miljøvenligt ressourceforbrug. Projektet har indtil videre været en kæmpe succes og udover at have sat fokus på overforbrug har byttestationen samtidig skabt et nyt socialt mødested for de lokale i området.

 

Naboskab stod også for en samlet evaluering af projekt Vesterbyt - læs evalueringen her. I kan også læse mere om vores arbejde med Byttestationer her.